Treceți la conținutul principal

Ce mai gatesc, ce mai poftesc!

La finalul campaniei Ce mai gateste/pofteste bloggerul, initiata de Beko cu sprijinul Blogal Initiative, m-am gandit ca asta e ocazia de a va prezenta tarta cu zmeura mesterita in weekend. Dupa ideea Corinei Popa, am facut un blat din 5 oua:
5 oua
1 cana zahar
1 cana faina
o sticluta esenta vanilie
o lingurita praf copt
5 linguri ulei
un praf de sare.

Am separat si batut albusurile cu un praf de sare si treptat cu cana de zahar pana devin batoase si apoi adaugand cate putin din galbenusurile frecate. Integrand faina, la sfarsit se adauga esenta, uleiul si praful de copt, aluatul amestecandu-se cu o lingura de lemn incet.
Cuptorul preincalzit la 180 de grade, blatul s-a rumenit cat timp m-am luptat cu o placinta de bostan/dovleac.

Zmeura era cuminte la dezghetat si un plic de gelatina in 100 ml apa la inmuiat. Dupa topirea ei am amestecat cu sirop de la un compot ~300ml. Tava in care s-a copt blatul am asezat o folie, am turnat zmeura si zeama cu gelatina si blatul racit peste apasand ca sa se contopeasca frumusel.
Acoperind cu folie am pus un fund de lemn deasupra si totul s-a dat la frigider pentru 24 de ore.
Gandurile pofticioase le-am tinut in frau cu o inghetata de iaurt si fructe de padure.

A doua zi am desfacut si m-am infruptat cu placere din tarta dulce-acrisoara!


Cu acest articol m-am alaturat campaniei Blogchef.ro – Gatim ce poftesti!, in care Andreea Patrascu, Cetin Ametcea, Sebastian Bargau si Radu Bazavan se lupta pentru titlul de „Blogchef”, powered by BEKO

Comentarii

  1. Mmmmm, vreau si placinta, vreau si inghetata, vreau si tarta! Da, din toate! cate o portie! Pretty please!!! Eu sunt tare pofticioasa si mancacioasa!:))

    Bravo, Mihule!
    Multa bafta iti doresc!
    Te pup!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu draga inima, multumesc tare mult!
      Pupici, Ilda :)

      Adi, te astept :)

      Ștergere
  2. Vai cum arata de yammy. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vaii, ce dragut! Multumesc mult pentru nominalizare, ma bucur ca ti-am putut fi de ajutor! Prajitura arata super!!Felicitari :*

    PS:Imi cer scuze ca raspund asa tarziu, multumesc mult pentru intelegere si sustinere!
    Te pup, sa ai o saptamana frumoasa!
    Corina,
    http://simplement-heureuse.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  4. arata fabulos, inca o data felicitari pentru modul in care gatesti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi, Dia :)
      Corina, nici o problema, mersi pentru inspiratie :*
      Camelia, iti multumesc! xo

      Ștergere
  5. Mmm, m-ai invitat la o tarta dar m-ai primit si cu inghetata si cu placinta. Noroc ca nu pot gusta din toate ca as mai pune cateva kilograme pe mine :)
    Imi place ideea ta de tarta pentru ca zmeura e cruda si deci isi mentine vitaminele si celelate substante nutritive din ea.
    O sa incerc si eu reteta cand s-o face zmeura.Multumesc de idee.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, Claudia, voi incerca si cu alte fructe :)
      Cat despre kilograme, mancam si facem si sport.

      Ștergere
  6. Ce bine arata! Eu nu sunt fana a tartelor cu fructe, mananc cand si cand, prefer un desert "ciocolatos", cheesecake sau clatite. Oricum, daca la gatit ma pricep cat de cat, la deserturi nu ma laud (decat cu mancatul!).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand cumpar o prajitura de la cofetarie intotdeauna am ales cu ciocolata. Ca era soricel, amandina si alte cele evit pe cele cu fructe, chiar si la inghetata.
      Acasa mai fac din cand in cand pentru ca sotului i se par, cel putin in mintea lui, gretoase cele cu ciocolata si le vrea cu fructe. Cheesecake cu lemon curd nu i-a placut cica era prea aromata de la lime si sa fac cu lamaie. Nu am repetat figura..
      La tarta asta il deranjeaza semintele din zmeura dar gustul il adora :))

      Ștergere
  7. foarte bine arata! te cred ca a fost buna! eu as fi bagat si un strat de branza dulce intre blat si gelatina :D :D :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Oh...arata delicios.
    Vreau si eu. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anais, multumesc, o sa fac data viitoare, insa trebuie sa ma gandesc cum se va ansambla. Daca folosesc aceeasi pasi ma gandesc ca va intra si branza printre bucatile de fructe presata de blat. Daca dau la frigider doar cu fructele in gelatina si branza deasupra si blatul sa-l pun dupa inchegare sa fie o idee mai buna?

      Mersi Dee, serveste-te cat doresti :)

      xoxo

      Ștergere
  9. Hm! As manca din toate! Arata demential toate :)

    RăspundețiȘtergere
  10. arata delicios!
    Vreau si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Cat de bine arata tarta! Intotdeauna imi faci pofta cu ce mai mesteresti prin bucatarie. Dar tot nu ma pot abtine sa nu ma uit la poze.

    RăspundețiȘtergere
  12. Dragă Mihaela, mi-aș dori să am și eu talentul tău în bucătărie... tarta mi-a lăsat apă în gură, arată divin după cum sunt sigură că și este la gust.

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi place faptul ca te pricepi atat de bine la gatit, parca ma inspiri si pe mine pentru ca eu sunt innebunita dupa tartele cu fructe mai ales cele homemade :D. Te rog sa ne arati in continuare ce gatesti, cred ca sunt postarile mele favorite :)

    Pupici si numai bine,
    www.101FashionStreet.com

    RăspundețiȘtergere
  14. poate pare putin surprinzator, dar eu ma multumesc azi cu putina placinta :)).

    RăspundețiȘtergere
  15. Trebuie sa pui un banner mare cu "Atentie! Pofticioasele sa nu citeasca!" :)) Acum mi-e pofta rau, de toate! :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Va multumesc frumos pentru comentarii. Anca cu siguranta voi mai posta, este una din principalele placeri. Alina, tu te-ai saturat cu inghetata? :P

    RăspundețiȘtergere
  17. E incredibil ce minunatii ies din mainile tale!

    RăspundețiȘtergere
  18. Esti foarte priceputa (si) la bucatarie , tare bine arata si tarta si placinta cu dovleac.
    Pe cea din urma eu o cumpar gata congelata pentru ca nu as stii sa fac foietaje

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu stiu cum nimeresc numai articole cu retete la ora 1 noaptea. Sa iti spun si ce pofta mi-ai facut? Mai bine inghit in sec. :))

    RăspundețiȘtergere
  20. Va multumesc.

    Maya o mai patesc si eu :)

    Hapi, placinta am facut-o cu foi de placinta cumparate, doar cand ma simt ok sa intend la foi le fac de casa, in rest pregatesc doar compozitia cu scortisoara si tot tacamul.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cat de bine poate sa arate tarta cu zmeura...super!!! :P
    Sper sa ai bafta, din suflet iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  22. Vai de mineee!! Ce bine arata tarta, trebuie sa ma duc sa caut ceva de papa prin frigider ca am inceput sa salivez! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat m-ai facut sa rad cu atat mai mult cu cat mi-ai trezit stomacul din hibernare caci scriu la o postare de ceva timp si nu am mancat in seara asta :D Deci nu esti singura :D

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Thank you for your visit and sharing your thoughts. xoxo

Orice parere cu bun simt este binevenita!

1001cosmetice

1001cosmetice.ro%20

Postări populare de pe acest blog

Din lumea necuvantatoarelor

     De-a lungul timpului am avut in grija doar pisici si pesti. Pestii mi s-au parut cei mai sensibili, daca mediul in care traiesc nu este unul echilibrat apar boli, devin apatici. Alimentatia este foarte importanta si am mai scris despre asta , este importanta indiferent ca vorbim de oameni sau de animale, iar astazi va invit sa cititi povestea Oanei si animalutelor ei pe care am rugat-o sa ne impartaseasca din experienta sa cu cititorii blogului.  Toto, Oachi Mara si Porto        Ei bine, am animăluțe de când mă știu, mai exact de pe la 4 ani și îmi petreceam timpul î n casa cu curte a bunicilor mei din Galați. Încă de pe atunci (când nu exista mâncarea granule sau umedă specială pentru animale) existau formule sănătoase de hrană gătită pentru câini și pisici, care culmea trăiau sănătoși ani mulți, cățeii chiar până la 20-21 de ani. Un singur lucru mi-a spus atunci bunicul, v ă z â ndu-m ă că dau bomboane cățeilor din curte: Nu dulciuri! Niciodată! Sunt otravă

Thank you Michael Bolton for a great show!

2013 mi-a adus multe lucruri bune, pe cele rele vreau sa le dau uitarii, iar la un sfarsit de an exceptional nici nu mi-am imaginat de asemenea amploare. Vazusem cu cel putin o luna inainte ca va participa la Revelionul din aer liber Michael Bolton in Galati cu sprijinul primariei. Mi-am zis ca e o farsa. Nu stabilisem nimic pentru Revelion, voiam doar sa fiu cu sotul meu, sa dansam, sa am parte de liniste... si am avut! Am fost atat de... incat nu am cuvinte, completati voi! Poate pentru ca sunt racita si am dureri crunte de cap, poate ca acea senzatie nici nu poate fi descrisa in cuvinte. Am dansat, am aplaudat, am ovationat. Sufletul meu a fost hranit! Atat pot spune!

Basca, papion si paiete

In Londra am purtat buline, ieri am scos fusta la pozat, iarna stiti ca nu renunt la culori asa ca iata inca o tinuta in stilul meu caracteristic.  Fusesem anuntata ca vom avea parte de soare, mai cald teoretic, practic puteam raci cu propriile maini o sticla de bere insa nu imi era frig incat sa dau bir cu fugitii. Ne-am si distrat. O helanca gri din lana cu fusta conica verde din paiete insir pe pat, ma gandesc la jacheta neagra din imitatie de piele insa blazerul reiat il gasesc mai potrivit, urmeaza papionul, basca si in final geanta si cizmele. Gavroche style, glamour. Eu m-as prezenta asa la birou. Machiajul ochilor mi-a luat timp cel mai mult.